Uprzyjemnianie

Żeby sobie życie milszym uczynić zrobiłam tiramisu. Wiem to nie bułeczki cynamonowe. Ale mascarpone mi w lodówce wychodził z użycia. Niespiesznie.

Kluczem w ubijaniu śmietany jest jej tłustość. Tłuszczu nigdy za wiele. Ale nawet mizerne 30% łaciatej, po wymieszaniu z w/w serkiem ubija się lekko, szybko i na właściwą konsystencję.

Pytanie, jeść czy nie jeść. Może poczekać aż odzyskam zdolność odbierania jakiś wrażeń węchowo-smakowych i vice versa.

Reklamy

3 thoughts on “Uprzyjemnianie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s